La papallona tigre als aiguamolls

Els aiguamolls litorals representen per a les papallones tigre el mateix que per als ocells migradors, són llocs on poden descansar, alimentar-se i reproduir-se.

La importància dels aiguamolls

Són zones humides formades per hàbitats de transició, entre els aquàtics i els terrestres, amb fronteres difícilment identificables i molt variables segons l’època de l’any. La flora i la fauna que viu en aquests hàbitats és molt diversa, i està sobretot adaptada a viure en entorns on bufa el vent, les dunes són mòbils i les aigües apareixen i desapareixen en funció de les pluges.

Quines altres espècies hi puc veure?

El flamenc, l’àguila pescadora, la perdiu de mar, la salicòrnia, el jonc marí o el lliri de mar.

RUTA A PEU Una volta a la llacuna de la Tancada

Les llacunes del delta de l’Ebre són basses litorals connectades directament amb la mar i envoltades per arrossars. Són el refugi de molts ocells, que podem observar en aquesta ruta a peu (o amb bicicleta) que us proposem al voltant de la llacuna de la Tancada, a tocar de la platja dels Eucaliptus i de la barra del Trabucador. Podeu començar la ruta des del mirador de la Tancada o des de les instal·lacions de MónNatura Delta. Com que la ruta és circular, no té pèrdua, es comenci per on es comenci. El camí desfila entre l’aigua de la llacuna, a una banda, i els camps d’arròs, a l’altra. Mireu on mireu, hi trobareu ocells amb les potes a dins de l’aigua, buscant peixets i remenant el bec entre els llims i les praderies de macròfits —espècies vegetals que creixen completament submergides a l’aigua. Segur que hi trobeu el bec d’alena, el xatrac, el martinet blanc... En aquests ambients humits també hi proliferen els insectes. Si ensopegueu un lepidòpter amb les ales de color carbassa i taques blanques i negres, heu fet bingo: és la papallona tigre.

Subscriu-t'hi i salva una papallona

Suma’t al DESCOBRIR i ajuda’ns a preservar la nostra biodiversitat. Per cada nova subscripció, donarem 1 € al projecte ‘Microreserves de papallones’. Amb el nostre suport, Paisatges Vius podrà crear una reserva de papallona formiguera, en perill d’extinció.

En només 24 anys, la població de papallona formiguera s’ha reduït fins a un 71% a Catalunya. Entre tots podem evitar que s’extingeixi. Subscriu-te ara a la revista DESCOBRIR i fem possible entre tots la creació d’una reserva al Moianès que n’asseguri la supervivència. Clica aquí per saber més coses sobre el projecte. SUBSCRIU-T’HI ARA!

(Llegeix més informació aquí)


En col·laboració amb:

Crea el teu jardí de papallones

No tot està perdut. Junts podem fer que les papallones i altres pol·linitzadors visquin a gust a les zones urbanitzades si connectem els pobles i les ciutats amb l’entorn natural proper. El balcó o el pati de casa teva, per petit que sigui, pot ser molt útil en aquesta missió. T’expliquem com fer un jardí de papallones perquè entre tots, omplim Catalunya de papallones.

(Llegeix més informació aquí)