La vellutada del salze als boscos de ribera

Al Principat la podem trobar a la meitat nord, des del Montnegre i el Montseny fins als Pirineus, entre els boscos humits i exuberants de ribera, on creixen ufanosos pollancres, oms, àlbers, salzes…

La importància dels boscos de ribera

Els boscos de ribera tenen un gran valor paisatgístic i, el que és més important, són autèntiques reserves de biodiversitat, protegeixen contra les erosions i les inundacions, són corredors biològics per a la fauna, sedimenten i fertilitzen el sòl i filtren els contaminants. Ens hi va molt, en la seva preservació.

Quines altres espècies hi puc veure?

La llúdriga comuna, la merla d’aigua, la salamandra comuna, el vern o l’om.

RUTA A PEU De Sant Feliu de Pallerols al volcà del Traiter

La vall d’Hostoles és un racó encisador de la Garrotxa travessat pel Brugent, on van a parar les aigües d’un munt de rieres i barrancs escortats per boscos de ribera. En aquesta ruta, us proposem pujar fins al volcà del Traiter des de Sant Feliu de Pallerols. És una ruta circular que no arriba als 12 km de distància, que es poden fer en poc més de 4 h. L’itinerari permet acostar-se, sobretot en el primer tram, a aquests hàbitats humits tan necessaris per a tantes espècies de flora i fauna. Si esteu atents, potser també podreu copsar el vol d’una vellutada del salze. Si no en veieu cap, tant és, la ruta val molt la pena de tota manera, per la vista que hi ha de l’entorn mentre es puja al volcà i per la sorpresa de trobar-se un cràter tan rodó i perfecte.

Subscriu-t'hi i salva una papallona

Suma’t al DESCOBRIR i ajuda’ns a preservar la nostra biodiversitat. Per cada nova subscripció, donarem 1 € al projecte ‘Microreserves de papallones’. Amb el nostre suport, Paisatges Vius podrà crear una reserva de papallona formiguera, en perill d’extinció.

En només 24 anys, la població de papallona formiguera s’ha reduït fins a un 71% a Catalunya. Entre tots podem evitar que s’extingeixi. Subscriu-te ara a la revista DESCOBRIR i fem possible entre tots la creació d’una reserva al Moianès que n’asseguri la supervivència. Clica aquí per saber més coses sobre el projecte. SUBSCRIU-T’HI ARA!

(Llegeix més informació aquí)


En col·laboració amb:

Crea el teu jardí de papallones

No tot està perdut. Junts podem fer que les papallones i altres pol·linitzadors visquin a gust a les zones urbanitzades si connectem els pobles i les ciutats amb l’entorn natural proper. El balcó o el pati de casa teva, per petit que sigui, pot ser molt útil en aquesta missió. T’expliquem com fer un jardí de papallones perquè entre tots, omplim Catalunya de papallones.

(Llegeix més informació aquí)